Neden Manda Sütü?

Vitamin, mineral ve protein miktarı diğer sütlerden fazla olan manda sütü günde bir bardak içildiğinde vücudun bütün besin ihtiyacını karşılamaktadır.

1970’den Günümüze

Günde bir bardak içilen manda sütünün her türlü besin ihtiyacınızı karşılar. Manda sütünün protein, vitamin ve protein oranı inek sütüne göre daha üstün. Laktoz (süt şekeri) ise manda sütünde daha düşük. Bazı insanlar laktoza alerjik tepki verirler. Bu çocuklar içinde geçerlidir. Manda sütünde laktoz oranı düşük olduğu için büyüklerde ve çocuklarda alerjiye neden olmaz.

Manda Sütünün Faydaları

  • Vitamin ve protein zenginidir. Diğer sütlere oranla, yüzde 58 daha fazla kalsiyum, yüzde 40 daha fazla protein içerir.
  • Protein verimlilik oranı fazladır.
  • Mineral zenginidir. Kalsiyum, demir ve fosfor oranı diğer sütlerden kat kat fazladır.
  • Yağ miktarı fazla olduğundan verdiği enerji miktarı da diğer sütlere oranla daha fazladır. Diğer sütlere oranla 2 kat fazla yağlıdır, bu da manda sütünün vücuda 2 kat fazla enerji vermesi anlamına gelir.
  • Yağı fazla da olsa, kolesterolü yok denecek kadar az miktardadır. Diğer sütlere göre kolesterol değeri 3,14 mg/g azdır.
  • Doğal antioksidan kaynağı olan, E vitaminin de öncü maddesi niteliğindeki alfa tokoferol miktarı ve peroksidaz aktivitesi fazladır. Bu da, manda sütünden üretilen tüm ürünlerin kalp hastalıklarına ve kansere faydalı olmasını sağlar.
  • İmmunoglobulin, laktoferin, lisozim ve laktoperoksidaz gibi çeşitli biyokoruyucu maddeleri daha fazla içerdiğinden, özel diyetler için daha uygundur. Ayrıca bu durum, manda sütünü daha sağlıklı bir besin haline getirir.
  • Manda sütünden elde edilen yoğurt antibiyotik niteliğindedir.
  • Manda sütünden yapılan yoğurtta yüksek oranda B12 vitamini içerir. Kırmızı et yemeyenler ve vejetaryenler için sağlıklı bir alternatiftir.
  • Manda sütünden yapılan yoğurtta, magnezyum, çinko ve B2 vitamini bol olduğundan kalp ve kanser hastalıklarına karşı koruma sağlar. Özellikle kalın bağırsak kanseri riskini azalttığı söylenir.
  • Mide rahatsızlıklarının şikayetlerini azaltır.
  • Manda yoğurdunun mayalandırılması esnasında içindeki laktoz karbonhidratları parçalanır; bu durum sindirimi kolaylaştırır. Laktik asit bakterilerinin ürettiği antibiyotik ve antimikrobiyal maddeler bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Manda sütünden yapılan mozarella, çocuk gelişimine katkı sağlar.
  • Çok besleyicidir.
  • Kemik erimesini önler ya da yavaşlatır.
  • Yaşlanmayı geciktirir.
  • Afrodizyak etkisi gösterir ve cinsel gücü artırır.

Gelişmeleri Takip Edin

Lalefidan olarak, manda sütünün sunduğu doğallığı ve tazeliği daha da zenginleştirmek için hergün durmadan çalışıyoruz. Ürün yelpazemizdeki değişikliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bize bildirin.Tüm yenilikleri önce siz duyun.

Referanslarımızdan Bazıları

İstanbul’ un en gözde muhallebicileri ve tatlıcılarına çiğ süt satışı yapılmaktadır. En güzel muhallebi, sütlaç ve kazandibi manda sütü ile yapılır, bunun farkında olan müşterilerimiz, müşterilerini bu eşsiz lezzetten mahrum bırakmamak için bizimle çalışmaktadır.
R

Çeviz Ağacı

R

Zoom Rumelihisarı

R

Hacı Bekir Künç

R

Lokma

R

Dörtel Döner

R

Çanak Kebap

R

Emek Pastanesi

R

Çinili Döner

İletişim

Bizleri ziyaret edebilir, üretim yerimizi görebilirsiniz.

Adres

Seyrantepe Mahallesi, Oğuzeli Sokak
No:5/A Kağıthane, İstanbul

Telefon

+90 (532) 770 03 21

Eposta

info@lalefidan.com.tr

Ürünlerimiz Hakkında Bilgi Edinin!

Contact Person WhatsApp